Tuesday, 30 December 2014

Uton es utkozben - II.Igy utaztam Olaszorszagba es kesobb majd Angliaba.


Edina Csoboth divat fotos
Csodalatos merino gyapjubol kotott plissze overall - 2011
Fine harmony kollekcio
Vanessza Pattogo model
Elite Model Managment London, ICON Models, Woman Management Paris
Make up: Kata Kertesz
Hair: Viktoria S.Toth
Stylist: Szandra Csek

Pitti Immagine Filati 2011 Firenze Italy


A lehetosgek vegul megtalaltak. 2011 tavaszan kaptam egy levelet Olaszorszagbol es ez jelentette a karrierem fordulopontjat. Felkereses egy tobb, mint 100 eves fonalgyarto cegtol es kiallitasok lehetosege. Sajat kollekcio a ceg luxus minosegu fonalaibol.

The awesome company and team from Italy/ A nagyszeru ceg es csapat Olaszorszagban 2012

Kiallitas Firenzeben, Shanghaiban es kozben JOKKAdesign megrendelesek.

Young Vision Award 2012 - Pearl merino gyapju finom kotott kollekcio
Foto: Matyas Misetics
Model: Anett Jachimek
Body and Soul Model Agency, TrendAttack Model Agency
Smink: Kata Kertesz
Hair: Anett Voros
Stylist: Zsoka

Foto: Matyas Misetics
Model: Anett Jachimek
Body and Soul Model Agency, TrendAttack Model Agency
Pitti Immagine Filati 2012 Firenze Italy
Nem volt unalmas idoszak semmilyen szempontbol. Elofordult, hogy tobb mint 80 - 100 ruhat kiviteleztem 2 honap alatt, beszerzesek, kotes, elkeszites, szervezesek nagyreszt mindent egy szemelyben.Idovel egy olyan marka ruhai kezdtek korvonalazodni, amit mar nem lehetett innen onnan beszerzett maradek fonalakbol kivitelezni es egy szemelyben tudttam, nem birom sokaig.

Make up artist: Dorottya Nagy
Beyond Merino gyapju finom kotott kollekcio
Foto: Matyas Misetics
Beyond Merino gyapju finom kotott kollekcio
Foto: Matyas Misetics
Model: Ayona Delger
Beyond Merino gyapju finom kotott kollekcio
Foto: Matyas Misetics
Hair: Anett Voros
Kerestem gyartot otthon, de nem talaltam olyat, aki nekem megfelelt volna es anyagi fedezetem, sem volt akkora h tovabb lepjek, minden penzt visszaforgattam de nem tudttam tovabb lepni. Csodalatos szakemberekkel talakoztam, de csak azt hallottam, hogy milyen paradicsomi allapotok uralkodtak a kotes teruleten a 70-es 80-as evekben es milyen szomoru, hogy mara nem maradt ebbol semmi. Jo volt eleinte hallgatni ezeket a sztorikat, de ez abszolult nem adott nekem semmilyen iranyvonalat arra vonatkozoan, hogy en kihez fordulhatnek, csak azt hallottam hogyan az emberek hogyan szamoljak/szamoltak fel muhelyeiket es vonul ki az ipar Magyarorszagrol. Raebredttem, egy olyan szakmat tanultam, amit ujra kell ertelmezni, mert az ipari terep atrendezodott.


Foto: Edina Csoboth
Model:
Vanessza Pattogo
Elite Modell Managment London, ICON Modells, Woman Managment Paris
Make up: Kata Kertesz
Hair: Viktoria S.Toth
Stylist: Szandra Csek


Aztan jott egy ujabb megkereses a ZARA, Topsop es Christal Martin International megkeresesek. Tervek, oneletrajzok, kisero levelek , skype interjuk sora es a vegen.... igeretek, amibol vagy lesz valami vagy nem.
A dolgoknak a vege az lett, hogy 2012 februarjaban 3 napos utazas, egy kis Taiwan-i kirandulas utan, megerkeztem Aucklandba, Uj Zelandra. Magan jellegu utnak indult 3 honapos kiprobaljuk nyaralas jelleggel - es olyan lehetosegekben kezdett el reszem lenni, amirol eddig csak almodoztam.

Auckland Uj Zealand
Azert kezdettol fogva tudttam, hogy nem szorakozni jottem. Tudttam tovabbra is mit akarok es miert ne probalnam meg - azt  amihez legjobban ertek es szeretek. Az akkori ugynoksegnel, azt a valaszt kaptam, hogy nagyon tehetseges vagy, de nem lesz konnyu, tobbek kozott azert, mert nincs Uj Zeland-i tapasztalatod, nem beszeled eleg magas szinten a nyelvet.... azonban nem kivitelezhetetlen. OK rendben ezt a reszet mar hallottam valahol mashol is.


Igy elmentem egy boltba eladonak. 4 honapig kotott ruhakat arultam. Gondolat: tervezo akarsz lenni egy vadidegen orszagban? Akkor meg kell ismerned a kozonseget. Ingyen kotes tanitas az egyetemen, kesobb eloadokent meghivtak az University of Technology - ra. Bepillantas a New Zealand Fashion Weekre, Caroline Sills cegnel ingyen 3 honapos gyakorlati munka es mindezek utan egy szerzodes kerult a kezembe.

NZ Fashion Week
AUT Rookie Show
AUT - Auckland University of Technology - Art and design department
Eloadas a Pakuranga Lodge-ban - Highland Park Freemasons Centre
A SABATINI Elegant Knitweartol kaptam egy oriasi lehetoseget. 6 honapos fix szerzodessel enyem lett a ceg 2014 Tavasz Nyar kollekciojank kivitelezesi lehetosege.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.